Den hospicové a paliativní – na 200 účastníků si přišlo vyslechnout poutavé přednášky


SONY DSCNa 200 účastníků z řad zdravotníků a sociálních pracovníků si dnes přišlo prožít DEN HOSPICOVÉ A PALIATIVNÍ PÉČE NA VYSOČINĚ do Jihlavy. Tématem byla Důstojnost a kvalita života na posledním úseku cesty.

Spolek pro lůžkový hospic Mezi stromy, z. s. pořádal Den hospicové a paliativní péče na Vysočině. Odborná konference se konala v Dělnickém domě v Jihlavě 6. dubna od 8.30 do 15.00 hodin. Tématem byla „Důstojnost a kvalita života na posledním úseku cesty.“

Přednášeli: Mgr. Jiří Bína z Krajského úřadu, MUDr. Kaňkovský, poslanec a krajský zastupitel, MUDr. Svatošová – lékařka, spisovatelka a publicistka, zakladatelka prvního hospice a hospicového hnutí v ČR, MUDr. Viola Svobodová – lékařka, zakladatelka lůžkového hospice v Brně, Jan Vrátný – zdravotní bratr z domácího hospice Cesta domů, Petr Wiselka – vedoucí oblasti Slezské Diakonie, spolupracuje s domácím hospicem plakat_soutezOndrášek, PhDr. Robert Huneš, prezident Asociace poskytovatelů hospicové a paliativní péče (APHPP), ředitel hospice v Prachaticích.

Konference se konala pod záštitou APHPP, akreditována byla u České asociace sester a u České lékařské komory v rámci celoživotního vzdělávání.

Den hospicové a paliativní péče byl provázen výtvarně literárním projektem pro děti „Vím, odkud rostu.“ Jednotlivci či dětské kolektivy měli vytvořit individuální práce nebo kolektivní dílo.  Cílem je na základě rodinných příběhů nalézt hrdost ke svému původu a úctu k životu svému i ke generacím, ze kterých vycházíme. Symbolem tématu je strom, který připomíná lidský život ve své plnosti, pevně zakořeněný, rozvětvený do mnoha vztahů, nesoucí plody a směřující k nebi. Některá z děl budou během konference vystavena.

 

Sponzoři konference:

karmel.ashx_ 63219107_

 

FOTOGALERIE: