V Havlíčkově Brodě se vystupovalo pro hospic


Předposlední květnový den podpořili návštěvníci Městského divadla a kina Ostrov myšlenku vybudování lůžkového hospice na Vysočině. Při benefiční akci se vybralo téměř 40 000 korun.

Na benefici se podílela Základní škola V Sadech, vystoupili pěvecký sbor Oříšek a skupina aerobiku při ZŠ V Sadech. Kromě dobrovolného vstupného mohli diváci hospic podpořit v rámci dražby výtvarných prací žáků Základní školy Wolkerova a Základní umělecké školy a Mateřské školy Lipnice nad Sázavou.

Benefice začala krátkou video prezentací. Poté už se slova ujal Ondřej Rázl a coby moderátor provázel diváky celým večerem. Ten pokračoval rozhovorem s předsedkyní spolku Ludmilou Novotnou a starostou města Havlíčkův Brod Janem Teclem, který si na vlastní kůži vyzkoušel, jak se cítí člověk upoutaný na lůžko. V rozhovoru také vyjádřil projektu trvající podporu ze strany města.

Následovalo vystoupení pěveckého sboru Oříšek při ZŠ V Sadech pod vedením sbormistra Jana Kletečky. Hudebníci si pro diváky připravili hned dvě pásma složená převážně z písní kapely Jelen. Po prvním vystoupení předala Milena Honsová, ředitelka základní školy V Sadech, zástupcům spolku šek ve výši 7 517 korun, kterou mezi sebou vybral učitelský sbor školy. Poté už bylo pódium připravené na vystoupení skupiny aerobiku pod vedením trenérky Radky Peckové.

Po tanečním vystoupení následovala dražba výtvarných prací. Celkem šest obrazů postupně našlo svoje nové majitele a bylo vydraženo krásných 14 500 korun.

Na závěr poděkovala Ludmila Novotná všem, kteří jakýmkoliv způsobem pomáhají realizovat záměr vybudování lůžkového hospice na Vysočině, a krásnou tečku za celou akcí učinil patnáctiminutovým mixem písní soubor Oříšek.

Všem ještě jednou ze srdce děkujeme!

foto: Jiří Kletečka