Promítání filmu Jednotka intenzivního života v Havlíčkově Brodě


Úterní večer v havlíčkobrodském Městském divadle a kině Ostrov otevřel mnohá témata spojená s paliativní medicínou a závěrem života.

Návštěvníci zhlédli dokument Jednotka intenzivního života / Intensive Life Unit, na kterém tři roky pracovala režisérka Adéla Komrzý se svým štábem a lékaři Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, MUDr. Kateřinou Rusinovou a MUDr. Ondřejem Kopeckým. Film sleduje několik lidských příběhů a zachycuje komunikaci mezi nemocným, rodinou a lékařem.

Pozvání na promítání přijala také paní doktorka Rusinová a po skončení dokumentu následovala beseda s diváky. Návštěvníci se například dozvěděli aktuální informace o paliativní medicíně nejenom v nemocnicích, kolik paliativních týmů dnes v nemocnicích působí, jaké jsou možnosti univerzitního i postgraduálního studia nebo jestli by paní doktorka dnes něco na dokumentu neudělala jinak.

Velice děkujeme paní režisérce Adéle Komrzý za vynikající a nesmírně hodnotný film, paní doktorce Rusinové za obohacující besedu, panu Hermannovi za to, že projekci filmu pomohl realizovat a Město Havlíčkův Brod za finanční příspěvek na tuto projekci.

Jsme moc rádi, že tento film mohl být promítán také v Havlíčkově Brodě.